Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Pécsi Temetkezési Kft. - Pécs
Cím: 7632 Pécs, Siklósi út 43.Email: temetopecs@temetopecs.hu
Web: www.temetopecs.huTelefon: 0672-438-036

Bevezető

Pécs város vezetése 1903-ban határozta el újköztemeto létesítését a siklósi országút mentén. Az elso temetés 1904. november 1-én történt. A temetot magas, vastag, falú téglakerítés választja el a külvilágtól, fobejárata temetkezési jelképekkel díszített gyönyöru épített kapu. A 19. században Európára jellemzo újratemetések megjelentek Pécsett is. A régi budai-külvárosi temetobol a tetemmaradványokat áthelyezték az új köztemetobe, hozva a még épen maradt síremlékeket, melyek közül számos, képzomuvészeti alkotás. A régi temetobol áthelyezett és a 20. sz. elején készült igényes muvészi értékkel bíró síremlékek alkotják a sírkert legpatinásabb részét a fobejárat közelében.

Bemutatkozás

A közel 60 hektáros területen jelenleg 69 parcella található, melyben megközelítoleg 170.000 elhunyt nyugszik. Négy jelentos nagyságú parcellában katonatemeto helyezkedik el. Az I. és II. világháborúban elesett 12 nemzet katonái kapták meg itt a végso nyughelyüket.
Egységes, u.n. amerikai típusú parcellában helyezzük el azon emberek holttestét, akik végtisztességérol a város köztemetés keretében gondoskodik.
Külön parcellában nyugszanak azok az emberek, akik haláluk után is az emberiség javát szolgálták, felajánlva testüket az orvostudománynak.
Urna elhelyezése több típusú urnaférohely áll rendelkezésre: sima urnafal, piramis alakú urnafülke, földi urnaférohely, íves urnafal. A pécsi köztemeto kulturális, muvészeti, történelmi értékei mellett kiemelkedo értéket képvisel növényvilágával.

A Pécsi Temetkezési Kft. 65 éve áll a kegyelet szolgálatában. Jogelodje 1947. aug. 1-én alakult, mely kegyeleti kellékek értékesítésével foglalkozott. Néhány év múlva bővült a Vállalat tevékenysége és működési területe. Közel 6 év alatt a megye területén működő teljeskörű temetkezési szolgáltatást végző vállalatává növekedett. A baranya megyei Tanács 1953-ban Baranya megyei Temetkezési Vállalattá nyilvánította.
Az elmúlt években Magyarorszábon lezajlott a temetkezés rendszerváltása, ami szervezetünk életében is változásokat eredményezett. Muködési területünk Pécs és Komló városára koncentrálódott. Tulajdonviszonyunkban is változás következett. 1996. január 1-től Pécs Megyei Jogú Város 100 %-os tulajdonaként ismét Pécsi Temetkezési Vállalat elnevezéssel működött, 2008 január 18-al átalakult Pécsi Temetkezési Kft-vé. Vállalatunk a megye legnagyobb temetkezési vállalkozása.
A telephelyeken és igény szerint alkalmanként az ország egyéb településein teljeskörű temetési szolgáltatást végzünk, valamint Kegyeleti közszolgáltatási szerzodés keretében ellátjuk a pécsi köztemető és Pécs peremtemetőinek üzemeltetését.
Végső nyughelyére átlagosan 2400 elhunytat helyezünk el évenként. Az állományi létszámunk 80 fő. Munktársainknak a munkájukból eredő pszichés megterhelés ellensúlyozására, évente továbbképzést, tréninget, kirándulást szervezünk.
A kegyelet életünk természetes rendjéhez tartozik. Minden ember alapvető joga, hogy megkapja és szeretteinek megadja a méltó végtisztességet. A temetkezési szolgáltatás sajátos közszolgáltatás. Kötelezően igénybe veendő, semmi mással nem helyettesíthető, egyszeri és megismételhetetlen. Áldozatos munkát igényel annak érdekében, hogy mindenki az általa elvárt módon búcsúzhasson a földi léttől.
Szolgáltatásunkkal meg kívánunk felelni a kegyelet jogi, szakmai, kulturális, erkölcsi követelményeinek és a gyászolók eltérő elvárásainak.
Tevékenységünk középpontjában az ember áll. Az ember, aki élt, alkotott, szeretett, s aki nem lesz többé, és az ember, aki a legnagyobb veszteséget, a gyászt viseli.

Keresőszavak

Pécsi Temetkezési Kft., Pécs, temetkezés, temetkezés Pécs


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink